Jelastic Ota käyttöön Kokeile Kirjaudu

Planeetta Internet varmistaa Karhu Helsingin rakentamien sivustojen toimivuuden

Karhu Helsinki - suunnittelu

Vuonna 1996 perustettu Karhu Helsinki rakentaa verkkopalveluita moniin eri käyttötarkoituksiin. Karhu Helsingin vastuualue on hyvin laaja: he suunnittelevat sivuston konseptin, rakenteen, visuaalisen ilmeen ja käyttöliittymän, sekä pohtivat yhdessä asiakkaan kanssa, minkälaisia sisältöjä sivustolle tulisi lisätä ja miksi. Myös tekninen toteutus sisältyy lähes aina Karhu Helsingin kanssa solmittavaan sopimukseen. Useimmissa Karhu Helsingin asiakasprojekteissa palvelinratkaisun tarjoaa Planeetta Internet, joka toimittaa teknisen ympäristön sekä ylläpito- ja päivityspalvelut.

”Kun teemme tarjouksen sivuston rakentamisesta, tarjoamme asiakkaalle yleensä myös palvelintilaa. Suosittelemme Planeettaa, koska olemme todenneet heidän palvelunsa erittäin toimiviksi”, kertoo Karhu Helsingin toimitusjohtaja Timo Salminen.

Karhu Helsingille on tärkeää, että he voivat tarjota asiakkailleen kustannustehokkaita projekteja. Jos palvelimen ylläpidon osuus laskusta olisi suuri, vähentäisi se koko tarjouksen läpimenon todennäköisyyttä. Karhu Helsinki tietää jo tarjousta tehdessään, että Planeetalta löytyy ratkaisut kaikkiin heidän tarjoamiinsa ideoihin.

”Kun Karhu Helsingin kautta tulee meille uusi asiakas, tiedämme jo valmiiksi, minkälainen ympäristö meidän pitää rakentaa. Solmimme sopimuksen suoraan Karhu Helsingin asiakkaan kanssa, ja koko yhteistyöprosessimme toimii hienosti”, sanoo Planeetta Internetin toimitusjohtaja Lauri Kasti.

Timo Salminen - kommentti

Planeetta Internetiltä löytyy Drupal-osaamista

Karhu Helsingin ja Planeetta Internetin yhteistyö alkoi vuonna 2011, kun Karhu Helsinki alkoi käyttää pääasiallisena julkaisujärjestelmänä Drupalia. Avoimeen lähdekoodiin perustuva Drupal on yksi maailman suosituimmista julkaisujärjestelmistä, ja se on käytössä miljoonilla sivustoilla ympäri maailman. Planeetta Internet kuunteli Karhu Helsingin toiveita ja loi Drupalin ylläpitoon oman tuotteen, jota he muokkaavat vastaisuudessakin Karhu Helsingin toiveiden mukaan.

Planeetta Internet varmistaa Drupalin toimivuuden ja sivuston saatavuuden. Drupalissa ja muissa avoimen lähdekoodin alustoissa päivitykset ovat kriittisen tärkeitä, sillä verkkorikolliset etsivät alustoista haavoittuvuuksia ja pyrkivät murtautumaan vanhentunutta versiota käyttäville sivustoille. Planeetta Internet huolehtii asiakkaan puolesta, että järjestelmä on ajan tasalla. Drupal-järjestelmän ylläpito on vaativa prosessi, ja sivuston on pysyttävä toiminnassa myös päivitysten aikana.

”Halusimme suomalaisen kumppanin, joka on fyysisesti lähellä, ja jonka kanssa kommunikaatio toimii. Planeetta rakensi meille Drupal-järjestelmien ylläpitoon oman tuotteen, joka on osoittautunut äärimmäisen vaivattomaksi ratkaisuksi. Planeetalla ei ollut mitään takeita, että ratkaisu menee kauttamme kaupaksi, mutta silti he näkivät vaivaa räätälöidäkseen meille sopivan tuotteen”, Salminen toteaa tyytyväisenä.

Planeetta Internet toimittaa kaikille Karhu Helsingin asiakkaille teknisesti samankaltaisen ratkaisun, jossa palvelinkapasiteetin määrä vaihtelee. Planeetta vastaa Drupal-julkaisujärjestelmän asennuksesta, jonka jälkeen Karhu Helsinki luo järjestelmään sivustoaihion ja ulkoasun. Lisäksi Karhu Helsinki kouluttaa asiakkaan edustajat järjestelmän käyttöön, jotta nämä voivat itse päivittää sivustoa. Tyypillisessä projektissa loppuasiakkaan vastuulle jää vain eri vaiheiden kommentointi ja sisällöntuotanto.

Karhu Helsinki - Tuotanto

Eri asiakkaat haastavat palvelinympäristön eri tavoin

Karhu Helsinki vastaa yhdessä Planeetta Internetin kanssa lukuisista isoista sivustoista, jotka vaativat palvelinympäristöltä erilaisia asioita. Hyviä esimerkkejä ovat Drupalin päälle rakennetut Sodexon, Suomen Palloliiton ja CWT Kaleva Travelin sivustot, jotka asettavat kovat vaatimukset luotettavuudelle.

- Sodexolla on suuria kävijäpiikkejä ja jopa satoja ylläpitäjiä. Sivuston massiivisin kävijäpiikki nähdään aina maanantaisin, kun ihmiset ympäri maan katsovat viikon lounaslistan. Pienempiä piikkejä tulee myös muina arkipäivinä lounasaikaan. Sodexolla on Suomessa satoja ravintoloita, jotka julkaisevat lounaslistan jokaisen viikon alussa.

- Suomen Palloliiton sivusto toimii Suomen jalkapallomaajoukkueen tiedotuskanavana ja sisältää videoita, haastatteluja sekä uutisia. Sivustolla on isoimmat kävijäpiikit Huuhkajien ottelujen alla, mutta haastavaksi sivuston ylläpidon tekee se, että kävijämäärät pysyvät tasaisesti erittäin korkeina.

- CWT Kaleva Travel on Suomen suurin matkatoimisto, jonka verkkopalvelun on toimittava äärimmäisen luotettavasti, sillä se on merkittävä myyntikanava. Myös CWT Kaleva Travelin sivustolle kohdistuu kävijäpiikkejä, sillä yhtiöllä on huomattavan suuri sähköinen postituslista, jolle he lähettävät matkatarjouksia.

”Myymme Karhu Helsingin asiakkaille palvelua emmekä pelkkää kapasiteettia. Pidämme huolta sivustojen toiminnasta ympäri vuorokauden ja olemme tavoitettavissa, jos asiakkaalla herää kysyttävää. Karhu Helsinki hoitaa luovan puolen, me huolehdimme teknisestä toimivuudesta. Silloin jokainen osapuoli pystyy keskittymään omaan osaamiseensa”, Lauri Kasti summaa.

Karhu Helsinki -logo

 

Lisää asiakasesittelyjä

Varusteleka pyörittää suosittua verkkokauppaansa Planeetta Internetin palvelimilla

Planeetta Internet varmistaa Management Eventsin verkkopalveluiden saatavuuden Euroopan laajuisesti


Ota yhteyttä myynti@planeetta.fi 010 525 1452
Jelastic-platinum-patner Odin-gold-partner