Kuvien siirtäminen tietokoneelta kotisivuille

Kuvien koko ja tiedostomuodot

Suosittelemme, että Planeetta Kotisivut -palveluun ladattavan kuvan leveys tai korkeus ei ylitä 2000 pikseliä. Kuvatiedoston koko tulisi olla alle 4 Mt. Tätä isompien kuvien latauksessa voi ilmetä ongelmia tiedoston koosta johtuen.

Voit käyttää kotisivuilla kuvia joiden tiedostomuoto on jpg, gif tai png.

Tiedostojen nimissä ei saa käyttää ääkkösiä, välilyöntejä eikä erikoismerkkejä.

Kuvien muokkaus ennen palveluun lataamista

Jos kuvasi ovat liian isoja tai ne ovat väärässä tiedostomuodossa, muokkaa niitä kuvankäsittelyohjelmassa ennen palveluun lataamista. Myös kuvien rajaukset sekä värien muokkaukset tulee tehdä ennen kuvien siirtämistä palveluun.

Kuvien siirtäminen tietokoneelta kotisivutyökaluun

Kotisivutyökalun välilehdellä ”Sisältöelementit” (1) kohdassa ”Kuvat ja videot” (2) näet palvelussa käytössäsi olevat kuvat. Omat tiedostot -kohdassa on lataamasi kuvat ja kuvapankki-kohdassa palveluun sisältyvät kuvituskuvat (Kuvapankki ei ole käytössä Kotisivut Minissä). Tältä välilehdeltä voit vetää ja pudottaa kuvia sisältöalueelle.

Kuvien siirto tietokoneelta palveluun tapahtuu tiedostonhallintanäkymässä. Siirry tiedostonhallintaan painamalla tiedostonhallinta-painiketta(3).

Kuvien siirto palveluun tiedostonhallintanäkymästä

Tiedostonhallinnassa voit tuoda kuvia kotisivuillesi tietokoneeltasi.

Vedä kuvia tietokoneeltasi pudotusalueelle(1). Voit pudottaa kerralla useita kuvia. Voit myös klikata laatikko-kuvaa jolloin aukeaa perinteinen latausikkuna. Paina ”käynnistä” painiketta(2) jolloin kuvat siirtyvät palveluun.

Kuvien nimeäminen ja poistaminen

Tiedostohallinnasta voit muokata kuvien tietoja ja poistaa niitä. Muokkausvalikko avautuu kuvan yhteydessä olevasta painikkeesta.

Kun kuvien lisäys on valmis, sulje tiedostonhallinta painamalla ikkunan alalaidasta ”OK”. Nyt voit vetää ja pudottaa kuvia osaksi kotisivujasi.