Planeetan tarjoamaan Jelastic-pilvipalvelualustaan kohdistuu runsaasti mielenkiintoa sekä Suomessa että ulkomailla

Planeetta Internet ilmoitti 14. helmikuuta Jelastic-pilvipalvelualustan kaupallisesta lanseerauksesta ja koekäyttövaiheen päättymisestä. Erittäin tehokkaasti skaalautuva Jelastic on maailman ensimmäinen PaaS-palveluna (Platform-as-a-Service) toteutettu Java- ja PHP-alusta, jossa valmiit sovellukset saa välittömästi käyttöön ilman muutoksia lähdekoodiin.

Jelastic

”Jelastic on herättänyt runsaasti kiinnostusta suomalaisten ohjelmistokehittäjien parissa. Vain muutaman kuukauden koekäyttövaiheen aikana palveluun on avattu useita satoja ympäristöjä Java- ja PHP-sovelluksille, ja olemme saaneet palvelusta erittäin rohkaisevaa palautetta”, kertoo Planeetta Internetin toimitusjohtaja Lauri Kasti.

”Suomi on yksi Euroopan elinvoimaisimmista tuotekehitys- ja start-up-alueista. Planeetta Internet on puolestaan yksi maan kehittyneimmistä hosting-palveluja tarjoavista yrityksistä. Yhteistyömme on sujunut hienosti, ja olemme erittäin tyytyväisiä Jelasticin koekäyttövaiheen suosioon Suomessa”, toteaa Jelasticin operatiivinen johtaja Dmitry Sotnikov.

Jelasticin käyttömäärään perustuva laskutusmalli ja hosting-ympäristön perustamisen vaivattomuus laskevat verkkopalvelujen kehitys- ja ylläpitokustannuksia. Suomalaisille sovelluskehittäjille on tärkeää, että Planeetta Internet tarjoaa paikallisen lainsäädännön mukaisen palvelun, mutta Suomen hyvä maine kiinnostaa myös ulkomailla.

”Jelastic-kumppanuuden myötä olemme saaneet paljon ulkomaisia asiakkuuksia, sillä Suomi nähdään turvallisena sijoituspaikkana datalle ja sovelluksille. Jelastic on erinomainen teknologia, jonka avulla voimme vastata kasvavaan kysyntään”, Kasti jatkaa.

Jelasticia käyttävien ohjelmistokehittäjien ei tarvitse itse kirjoittaa rajapintoja tai tehdä järjestelmän määrittelyjä käsin. Alusta tarjoaa ohjelmistokehittäjien käyttöön kaikki keskeiset Java-ohjelmistopinot, mukaan lukien Tomcat-, GlassFish- ja Jetty-palvelinsovellukset, SQL-tietokannat (MariaDB, PostgreSQL, MySQL) ja NoSQL-tietokannat (MongoDB, CouchDB). Ohjelmistokehittäjät voivat halutessaan vaihtaa PHP-versiosta toiseen sekä muokata järjestelmänsä asetuksia. Sovelluspalvelimeksi on valittavissa joko Apache tai NGINX. Kaikki keskeiset PHP-laajennukset ovat käytettävissä, ja lisämoduulien asentaminen on vaivatonta.

Jelastic on maailmanlaajuinen PaaS-ratkaisu. Se on saatavilla paikallisen palveluntarjoajan kautta seuraavissa maissa: USA, Venäjä, Saksa, Iso-Britannia, Irlanti, Japani, Brasilia, Ruotsi ja Suomi. Jelasticille myönnettiin viime vuonna Java-maailman Oscar-palkintoa vastaava Duke’s Choice Technology Leader Award.

Kokeile palvelua maksutta osoitteessa cloudplatform.fi

Jelastic

Jelastic on kalifornialainen yritys, jonka päätuote on verkkopalveluiden tuottajille kehitetty Jelastic-alusta. Innovatiivinen Jelastic tarjoaa ensimmäisenä maailmassa Java- ja PHP-alustan PaaS-palveluna (Platform-as-a-Service). Jelastic skaalautuu automaattisesti ja jakaa serverikapasiteettia sovellusten tarpeiden mukaan. Tutustu Jelasticiin osoitteessa Jelastic.com.

Jelasticin kirjoituksia aiheesta:

https://jelastic.com/blog/jelastic-is-now-available-commercially-in-finland/