Hakukoneoptimointi - Hakusanojen lisääminen kotisivuille

Paranna kotisivujesi sijoitusta Googlessa optimoimalla sivuja halutuille haku-/avainsanoille. Tässä ohjeessa käydään läpi kuinka lisäät hakusanoja eri elementteihin Planeetta Kotisivut -palvelussa. Sopivien hakusanojen valintaa ja hakukoneoptimoinnin perusteita olemme käyneet läpi blogissamme.

Lisää hakusanat otsikkoon, osoitepolkuun ja kuvaustekstiin

Sivun otsikon (title), kuvaustekstin (meta description) ja sivun osoitepolun (URL) määritykset löydät valitsemalla Planeetta Kotisivut työkalun vasemmasta reunasta (1) “Sivuston Rakenne” ja painamalla (2) Muokkaa-painiketta.

Sivukohtaiset hakukoneoptimointiasetukset (SEO)

Valitse muokattava sivu (3) ja klikkaa “Sivun asetukset” -painiketta (4).

Valitse sivu jonka hakukonenäkyyvyyttä haluat parantaa

Sivun asetukset -ikkunasta määrität:

• Selainotsikon (title). Otsikko joka näkyy selaimen välilehdessä ja otsikkona hakukoneiden hakutuloksissa.
  • Kuvausteksti (meta description). Kuvaus joka näkyy hakukoneiden hakutuloksissa otsikon alapuolella.
  • Avainsanat. Kenttä ei ole pakollinen täyttää, sillä tällä ei ole vaikutusta hakuihin. Kenttään voi listata itselle sivuille valitut hakusanat muistiin.
  • Sivun osoitepolun (URL-osoite). Huomaa, että osoitteissa ei voi käyttää välilyöntejä tai erikoismerkkejä.
    Ääkkösiä tai isoja kirjaimia ei suositella käytettäväksi.
  • Lisäksi voit määrittää Sivun otsikko -kohdassa kuinka sivu nimetään kotisivujen valikoissa.

Muutokset tallentuvat OK-painikkeesta.

Tehtyäsi SEO-optimoinnit, paina ok

Huom! Tallenna lopuksi sivujen muutokset “Sivun rakenne” -näkymässä “Tallenna”-painikkeesta.

Muista tallentaa tekemäsi muutokset

Lisää hakusanat otsikoihin sekä muuhun tekstisisältöön

Sivun tekstissä on hyvä käyttää otsikointia sekä jakaa teksti sopivan mittaisiin kappaleisiin. Otsikko1 on varattu sivun pääotsikolle, Otsikko2 ja Otsikko3 on tarkoitettu sivun muille otsikoille.

Klikkaa kohtaa mitä haluat muokata tekstistä, niin tekstin muokkauspalkki tulee näkyviin. Valitse otsikkotyyli tekstin muokkauspalkista kohdasta “Muoto”.

Lisää avainsanat / hakusanat otsikoihin ja tekstisisältöön

Voit muuttaa otsikon takaisin kappaletekstiksi klikkaamalla otsikkoa ja valitsemalla Muoto-valikosta vaihtoehdon “Vakio”.

Lisää käyttämäsi hakusanat otsikoihin ja tekstisisältöön. Sivun tärkeimmät hakusanat tulisi olla vähintään Otsikko1:ssä ja muutaman kerran tekstisisällössä.

Kuvien alt-tekstin lisäys

Vie hiiri muokattavan kuvan päälle ja klikkaa “Jakoavain”-kuvaketta, joka ilmestyy kuvan oikeaan ylälaitaan kaikista vasemmanpuoleisimmaksi. Avautuvassa näkymässä voit määrittää kuvan alt-tekstin “Vaihtoehtoinen teksti” kenttään. Lisää kuvaa kuvaava teksti ja käytä valittuja hakusanoja jos mahdollista. Klikkaa “Ok”-painikkeesta tallentaaksesi muutokset.

Kuvan alt-tekstin lisääminen

Sivustokohtaiset SEO-asetukset

Kotisivuille on mahdollista määrittää hakukoneoptimoinnin asetuksia koko sivuston kattavasti. Nämä asetukset tulevat voimaan oletuksena kaikille sivuille joissa ei ole käyttäjän tekemiä sivukohtaisia asetuksia. Jos jollekin sivulle on määritelty sivukohtainen asetus, korvaa se tässä määritellyn sisällön.

Sivuston oletusasetuksiin on hyvä määrittää otsikoksi esimerkiksi yrityksen nimi. Näin jos joltain sivulta puuttuu sivukohtainen asetus, on sivun selainotsikko jotenkin kuvaava. Varsinainen hakukoneoptimointi tulee tehdä sivukohtaisesti, kuten ylempänä tässä ohjeessa on esitetty.

Sivustokohtaisten asetusten tekeminen: Valitse yläriviltä “Asetukset” (1) välilehti. Vasemmasta riviltä valitse “SEO asetukset”(2)  ja “Selainasetukset”-välilehti (3).  Määritä haluamasi kentät. Muutokset tallentuvat automaattisesti.

Sivustokohtaiset SEO-asetukset

Edellinen   Seuraava
Planeetta Kotisivut v2     Let's Encrypt käyttöönotto